Novice in objave

Na kratko o vsem, kar si imamo za povedati. V besedi in sliki. ;-)

Spomladanski Polhov Gradec vabi

Kot obljubljeno imamo za vas prav luštno vabilo na preprost nenaporen nedeljski izlet, katerega rdeča nit bodo seveda naši berniji. Vsakič, ko pripravljamo dogodek za naše druženje, odrinemo na stran vse obveznosti in se neskončno veselimo dne, ko se zbere naša bernska družina. Upamo, da enako čutitte tudi vi!

Kdaj: v nedeljo, 26. maja 2024 med 11.00 in 11.30

Kje: parkirišče poleg Polhograjske graščine v Polhovem Gradcu pred poslopjem Kmetijske zadruge
Dostop: Iz A/C Koper – Ljubljana / Ljubljana – Koper izberemo izvoz Brezovica, nato pa na prvem semaforju na križišču s Tržaško cesto peljemo naravnost v smeri Podsmreka do kraja Razori, kjer v križišču zavijemo levo in sledimo smerokazom za Polhov Gradec. Peljemo skozi Dobrovo, Šujico, Gabrje, Dvor, Srednja vas … in uživamo v vožnji po prelepi, odmaknjeni zeleni dolini. Mimo znane gostilne »Pri Prat’karju« v Polhovem Gradcu se pripeljemo preko rečice Božne do križišča, kjer je avtobusna postaja, tam pa se držimo desne v smeri Črni vrh – Zalog. V ta namen prilagamo fotografijo avtobusne postaje, kjer zavijete desno.

Nato nam ostane le borih nekaj minut vožnje mimo graščine skozi grajski obok, da parkiramo na parkirišču na desni strani. Od AC do našega zbirališča je pribl. 18 km oziroma 20 minut vožnje.
Program: Pričakali vas bomo z aperitivom kot običajno. Najprej bomo obiskali Polhov doživljajski park, označeno pot, ki bo navdušila zlasti mlajše udeležence. Na sprehodu, ki je dolg vsega 1,5 km, bodo uživali tudi naši kosmatinci, saj vsaj polovica poti teče po senčnatem gozdnem robu. Pot je lahko dostopna in krožna, saj se prične in konča pri grajskem parku. V grajskem parku lahko počakajo tudi vsi, ki se za sprehod iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bodo odločili. V graščini lahko za 7 EUR kupite tudi Polhovo knjižico z različnimi nalogami, v katero otroci po poti lepijo nalepke in zbirajo žige. Ob tem jih na poti pričakujejo lesene skulpture gozdnih živali, hišice, otroški čebelnjak, živalska pošta, jazbina in različni didaktični elementi … Za zbrane žige in nalepke otroke na koncu poti čaka še nagrada za uspešno opravljeno nalogo.
Kosilo: nas čaka ob 13. uri v gostišču Pograjski dom, ki je zgolj 500 m oddaljeno od zbornega mesta. Na voljo bomo imeli lasten prostor za 45 oseb, z meniji pa takole:
1.    MESNI MENI: goveja in gobova juha, rezina sv. pečenke, piščančji pohančki, kuhana zelenjava, pražen krompir, solata, jabolčni zavitek
2.    VEGI MENI: gobova juha, mladi sir na žaru, vok zelenjava, riž, solata, jabolčni zavitek
Dopuščamo malenkostna odstopanja. Cena kosila je 20 € na osebo.

Ker vsi, ki se spoznajo na terapevtske pse, pravijo, da je bernski planšarski pes idealna pasma za terapevtsko delo, bomo naše druženje dopolnili s predstavitvijo naših terapevtskih parov, ki vam bodo z veseljem povedali vse o svojem poslanstvu.

Prijave so možne do ponedeljka, 20.5.2024 do 19. ure. Prijavite se tako, da v tabelo, ki jo najdete na TEJ POVEZAVI, vpišete svoje ime in imena morebitnih spremljevalcev, obenem pa označite tudi izbiro menija (mesni ali vege).
Tabela: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pBunfUI60cSZMd6W3FgLv0rhoy3nLEtuwn3Z1_KpC_I/edit?usp=sharing
Zelo se velimo ponovnega snidenja!
P.S.: Druženje (z nujnimi prilagoditvami) bo v vsakem vremenu.