Novice in objave

Na kratko o vsem, kar si imamo za povedati. V besedi in sliki. ;-)

VABILO NA JESENSKO DRUŽENJE ČLANOV SKUPINE MOJ BERNI

Nedeljo, 24. septembra, smo si rezervirali za naše jesensko druženje in se potrudili po najboljših močeh, da nam bo skupaj veselo, zanimivo, ravno prav naporno in na koncu tudi – okusno …
Zaradi nedavnih vremenskih udarcev je pustolovska pot Močvirskih škratov na Bevkah še v obnovi, zato jo bomo pustili na koledarju za enega od naslednjih srečanj. Za tokratnega vam ponujamo obisk hribčka nad Podpečjo s cerkvico sv. Ane. Ta se nahaja na manjši razgledni vzpetini nad Jezerom, Podpečjo in Preserjem. Z vrha, na katerem je razgledna plošča, se nam odpre lep pogled proti Ljubljanskemu barju, Polhograjskemu hribovju, Kamniško Savinjskim Alpam in prostranim gozdovom bližnjega Krima.

Do zbornega mesta in izhodišča našega sprehoda pridemo takole:
Z avtoceste Ljubljana – Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Podpeči. V Podpeči, od koder se nam priključita še cesti iz Črne vasi in Iga, nadaljujemo desno v smeri Krima, Rakitne in Borovnice. Cesti proti Borovnici sledimo še kratek čas, nato pa nas oznake za Rakitno usmerijo levo navzgor na nekoliko ožjo ter predvsem strmo cesto, kateri nato sledimo do manjšega prevala. Na omenjenem prevalu zavijemo levo ter po 100 m parkiramo na označenem parkirišču.
Opis poti:
S parkirišča se usmerimo na široko in markirano pot v smeri Svete Ane. Pot se sprva zložno, nato pa zmerno vzpenja po širokem kolovozu. Po približno 15 minutah lahkotne hoje se gozd konča, nas pa pot pripelje na manjši preval, kjer se nam priključita poti iz Podpeči in Jezera. Tu nadaljujemo levo ter po 2 minutah nadaljnje hoje prispemo na vrh Svete Ane, od koder se nam odpre lep pogled na Ljubljansko barje in okoliško hribovje.

Na omenjenem parkirišču se bomo zbrali ob 10.30 in ok. 11. ure odkorakali na naš sprehod, ki je primeren za vse starosti in okuse (le najmlajše mladičke bomo zaposlili v okolici izhodišča). Po povratku na parkirišče se bomo skupaj odpravili v pribl. 20 minut oddaljeno gostilnico Jurček takoj za podpeškim mostom v smeri proti Brezovici. Tam bodo odprti samo za nas z naslednjo kulinarično ponudbo:
MESNI MENI: goveja juha z zakuho, piščančji medaljon in svinjska pečenka z naravno omako, pražen krompir, dušena zelenjava, mešana solata, domači jabolčni zavitek
VEGE MENI: gobova juha, rižota z jurčki in šparglji, ribana starana gauda, mešana solata, domači jabolčni zavitek
Cena za osebo znaša 20 €.
Po kosilu pa pripravljamo za vas še presenečenje, ki naj ostane skrivnost… zagotovo bo zabavno!
Prijave so možne do ponedeljka, 18. 9. 2023, do 19. ure. Prijavite se tako, da v tabelo, ki jo najdete na TEJ POVEZAVI, vpišete svoje ime in imena morebitnih spremljevalcev, obenem pa označite tudi izbiro menija (mesni ali vege).
Seveda je kot vedno na voljo tudi telefonska številka 041 63 16 16.

Zelo se velimo ponovnega snidenja!
Vaša Ekipa MOJ BERNI

P.S.: Druženje (z nujnimi prilagoditvami) bo v vsakem vremenu.