Novice in objave

Na kratko o vsem, kar si imamo za povedati. V besedi in sliki. ;-)

Jesenski napovednik

Poletje, ki se je letos pokazalo vse prej kot prijazno, se počasi izteka. Večina se nas veseli znosnejših temperatur, prav vsi pa – verjamemo – dogodkov, ki jih pripravljamo za vas do konca leta.
Na svojem koledarju si obkrožite dva datuma:
• nedelja, 24. september: druženje bomo začeli s sprehodom za vse okuse po Poti močvirskih škratov na Mali plac (Bevke pri Brezovici), končali pa v gostilnici Jurček pri Podpeči, kjer nas bo čakalo kosilo. Več informacij bomo za vas pripravili v kratkem.


• torek, 4. oktober: Le redki med nami ne vedo, da je 4. oktober že od leta 1931 proglašen za svetovni dan živali, nenazadnje pa tudi god sv. Frančiška Asiškega. Sv. Frančišek Asiški je italijanski svetnik, ki je ustanovil frančiškanski red. Ni mu bila pomembna samo ljubezen do ljudi, ampak tudi skrb za živali. »To so moji bratje in sestre,« je govoril in se z največjim veseljem pogovarjal z njimi. Svojo ljubezen do narave in do vsega stvarstva je Frančišek malo pred smrtjo, skoraj že popolnoma slep, zapisal v svoji »Sončni pesmi«, ki še danes seže ljudem v srce.
Na njegov godovni dan njegovi nasledniki blagoslavljajo živali in rastline in s tem sporočajo, da je skrb za živali in okolico nekaj, k čemur je poklican vsak.
V skupini Moj berni bomo letos ponovno organizirali blagoslov naših (in vseh ostalih) kosmatincev, tokrat v sodelovanju s priljubljenim grosupeljskim župnikom Martinom Golobom. Dobimo se malo pred 17. uro pred cerkvijo sv. Mihaela na hribčku sredi Grosupljega. Prijave niso potrebne!
Veseli vas bomo in luštno bo!
Vaša ekipa Moj Berni