Novice in objave

Na kratko o vsem, kar si imamo za povedati. V besedi in sliki. ;-)

Vabilo na predavanje

V imenu pasje šole ZA PSA, ki je zagotovo v tem trenutku ena vrhunskih pri nas, vas vabimo na dve zelo zanimivi predavanji:

SKRITI RAZLOGI ZA VEDENJSKE TEŽAVE

KDAJ in KJE? Četrtek, 9. 1. 2020, ob 18h v OIC Trzin.
Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Vse več skrbnikov se zaveda, da prijetno sobivanje s psom zahteva veliko vloženega truda in znanja. Toda kljub temu, da se ljudje vse pogosteje odločajo za obisk pasjih šol ter se trudijo z vzgojo in učenjem lepih vedenj, se zdi, da narašča tudi število vedenjskih težav. Lajanje v času odsotnosti, renčanje, zaganjanje in agresivno vedenje do ljudi in psov, vlečenje na povodcu, nepredvidljivi in nenadni »izpadi« ob pogledu na povsem običajne stvari, preganjanje tekačev in kolesarjev … naštevali bi lahko v nedogled.

Zakaj toliko psov obvlada osnovna povelja, v prisotnosti drugih psov, avtomobilov, kolesarjev ali tujcev pa se zdi, da pozabijo naučeno? Od kod nenadna agresija ali neupoštevanje dobro poznanih ukazov v tako različnih situacijah?

Na predavanju bomo govorili o pasjem vedenju in potrebah psa. Spoznali boste nekaj možnih vzrokov za najpogostejše vedenjske težave, na študijah primerov pa še možne rešitve zanje.

Predavanje je brezplačno.

KOMUNIKACIJA PO PASJE

KDAJ in KJE? Torek, 14. 1. 2020, ob 18h v industrijski coni Trzin.
Predavanje bo trajalo 1,5 h.

Lajanje, cviljenje, tuljenje, renčanje … vse to je komunikacija. Komunikacija pa je tudi umikanje pogleda, oblizovanje, zehanje, ustavljanje na sprehodih (ki ga radi zamenjamo za neubogljivost!) … Psi z govorico telesa in zvoki ljudem, drugim živalim in celo predmetom sporočajo marsikaj. Razumevanje njihovih signalov je ključ do boljšega odnosa in sodelovanja med vami in vašim ljubljenčkom.

Na predavanju se bomo posvetili pasji glasovni in telesni govorici. Na podlagi video posnetkov in fotografij se boste naučili bolje razumeti pse. Izvedeli boste, zakaj prihaja do konfliktov, zakaj včasih ne uboga vaših ukazov, se ustavlja na sprehodu, se pretvarja, da voha po tleh in zakaj je videti “kriv”, ko naredi kaj narobe.

Predavanje je namenjeno skrbnikom in ljubiteljem psov, pa tudi tistim, ki se s psi ukvarjate profesionalno.

Cena predavanja je 15 EUR.

O PREDAVATELJICI

Predavala bo pasja inštruktorica Alja Willenpart. Izobraževala se je pri mednarodno priznani strokovnjakinji Turid Rugaas, avtorici ključnega dela na področju pasje komunikacije “On talking terms with dogs – Calming signals”. Znanje nenehno nadgrajuje na izobraževanjih doma in v tujini. Alja je članica organizacije Pet Dog Trainers of Europe, zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Ukvarja se predvsem z vzgojo mladičkov ter reševanjem vedenjskih težav pri odraslih psih.

CENA IN PRIJAVA

Predavanje Skriti razlogi za vedenjske težave je brezplačno, cena predavanja Komunikacija po pasje pa je 15 EUR. Za obe predavanji je obvezna predhodna prijava na spletni strani

Predavanja v januarju


NE ZAMUDITE!